Djupaste dykningen

Havet täcker mer än halva jordens yta, närmare bestämt 70%. När många tänker på havet ser man korallrev, turkosa varmt vatten och mycket mer men 90% av havet är djuphav. Så att många är nyfikna på det ändå väldigt oupptäckta stället är fullt förståeligt. Dykning är en väldigt lugn och avslappnande sak att göra och kan ibland jämföras med meditation eller yoga. För att få dyka behöver man kunna en hel del innan man ger sig ut i det djupa vattnet. Många brukar dyka när man är på semester, då har man minst en guide med sig hela tiden som har koll på att det man gör är korrekt. Men vill man lära sig dyka så du kan ge dig ut och utforska alla vackra djur under ytan eller kanske utforska ett vrak eller två. Då behöver man gå en längre kurs, PADI är ett av alla ställen man kan gå till för att lära sig dyka. Dom olika kurserna som erbjuds är till olika djup så vill du till exempel utforska vrak eller undervattensgrottor kan det vara så att du behöver gå tre kurser för att få dyka ner till 40 meters djup.

Dykplatser

Man kan dyka världen över men vill du se något speciellt som till exempel sjöleoparden är Antarktis ett mycket bra ställe. Är man mer intresserad av att se undervattensgrottor finns det i exempelvis Mexiko. Eller kan det vara så att man är mer öppen för att dyka med hajar eller korallrev kan man välja på Galapagosöarna, Bora Bora, Kanarieöarna och mycket mer. Flera av dessa ställen har vrak du kan åka ut och utforska. 

Dykplatser

Det rika livet under vattnet

Många drömmer om att få utforska det stora och vackra havet har att erbjuda, det kan vara att få dyka i undervattensgrottor eller bland alla fina fiskar i ett korallrev. Men andra drömmer om att få dyka med något lite större och lite farligare, nämligen hajen. För att få uppleva detta behöver man åka med ut när ett företag anordnar en dykning med hajar under mycket kontrollerade former, du som ska dyka med hajar kommer befinna dig i en kraftig stålbur och genom det får du komma väldigt nära dessa majestätiska djur. Hur går det till då? Jo ofta är det ett företag som anordnar en hajdykning och upplägget ser ofta ut så att man åker ut flera stycken till en plats där det ofta finns många hajar.

Sedan försöker de locka till sig hajarna genom lite olika metoder, vissa skickar ut ljudvågor medan andra kastar i kött i vattnet som lockar till sig hajarna. Efter hajarna börjat dyka upp förs dykarna ner i stålburen och sedan är det bara njuta. Ställen man kan dyka med hajar är exempel Guadalupeön i Mexiko är ett populärt ställe för den som vill uppleva stora hajar, världens största haj har skådats nära Guadalupe flera gånger så har man tur kanske man får se henne under dykningen med hajarna. Ett till populärt ställe för att se vithajar är Seal island i Sydafrika.